Aanmelden

Voor het eerst naar de basisschool Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het registreren en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Registreren voor de basisschool

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het voorkeursformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid (nov. 2022).

U meldt uw kind aan door dit formulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.
Kinderen die in Zuidoost wonen en bij ons worden aangemeld, hebben een plaatsgarantie op onze school. De Amsterdamse scholen buiten Zuidoost geven deze plaatsgarantie niet.

Voor kinderen die buiten Zuidoost wonen, hebben wij vrijwel altijd plaats.

Uw kind op onze school registreren

Als onze school uw eerste voorkeur is, levert u het voorkeursformulier (geen kopie of scan) in op onze school.

· Vul het formulier volledig in en onderteken het (vergeet telefoonnummer en e-mailadres niet).

· Op het formulier staan naam, geboortedatum en woonadres van uw kind voorgedrukt. Als er fouten in staan, verander dit dan op het formulier.

· Lever aansluitend het voorkeursformulier in op onze school.

Let op:

· Ook wanneer al een oudere broer of zus op de school zit, is het noodzakelijk dat u het voorkeursformulier bij ons inlevert.

· Ook voor een kind dat naar de voorschool van onze school gaat, moet het formulier ingeleverd worden.

Geen voorkeursformulier

Wanneer u geen voorkeursformulier heeft, kunt u dit op onze school krijgen, of opvragen bij de helpdesk (tel. 020 716 3801) of downloaden van bboamsterdam.nl

Rondleiding

Bent u op zoek naar een school voor uw kind, maar zit u nog in de oriënterende fase? Dan kunt u naar ons rondleiding uurtje komen! Wij vertellen u graag wat onze school te bieden heeft en laten u zien hoe de school eruitziet. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen. Voor deze bijeenkomst meldt u zich telefonisch aan bij de administratie.
De rondleidingen zijn op vaste momenten en tijden. Ze starten allemaal om 11:00 uur op de volgende dagen:
  • Maandag 09 oktober 2023
  • Donderdag 14 december 2023
  • Maandag 12 februari 2024
  • Maandag 22 april 2024
  • Donderdag 20 juni 2024

 

Inschrijven

Als voor uw kind de plaatsgarantie geldt, bent u in principe verzekerd van een plaats. Wij vertellen u dit gelijk als u het voorkeursformulier inlevert. Uitzondering: Als blijkt dat uw kind speciale zorg nodig heeft, die onze school niet kan bieden, kan besloten worden uw kind niet toe te laten. In overleg met de ouders zorgt onze school dan voor een andere school die deze zorg wel kan bieden.

Wij nemen zes maanden voor dat het kind 4 jaar wordt contact met u op om samen met u het inschrijfformulier in te vullen.
Twee weken voordat uw kind 4 jaar wordt krijgt u een kaartje thuis met daarop de wendagen en in welke groep het kind geplaats wordt.

Meer informatie over het toelatingsbeleid kunt u ook terecht bij de helpdesk van het BBO (de gezamenlijke schoolbesturen) tel. 020 244 6345 of toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl Op de website van het BBO bboamsterdam.nl vindt u ook meer informatie over o.a. de beschikbare capaciteit en de resultaten van de afgelopen plaatsingen.

 

Brochure-Stedelijk-Toelatingsbeleid-Schooljaar-2024-2025-NL

Brochure-Stedelijk-Toelatingsbeleid-Schooljaar-2024-2025-EN

Voorkeursformulier-Stedelijk-Toelatingsbeleid-Schooljaar-2024-2025